Huisslachting

Een huisslachting gaat als volgt:

Maandag is onze vast slachtdag. Plan uw slacht daarom ook graag tijdig in zodat we het kunnen inplannen.

De dieren worden tijdig bij ons aangeleverd zodat deze nog kunnen uitrusten van de reis die gemaakt is. Als je zelf geen vervoersmiddel hebt is dat geen probleem wij bieden u een eigen ophaal service.

Op de slacht dag verricht de dierenarts van de NVWA de levende keuring om 8 uur ’s ochtends. Na het slachten, op dezelfde dag, wordt er een tweede keuring gedaan door de KDS. Tijdens het slachten blijft de identificatie met een natuurlijke hechting aan het dier, zodat uw eigen dier altijd terug te vinden is. Als de uitslagen van de verschillende onderzoeken bij ons bekend zijn, zijn de karkassen vrijgegeven voor verdere verwerking.

Na het slachten:

Het karkas kan in zijn geheel weer worden opgehaald of bezorgd. Uiteraard kunnen wij de karkassen ook diepvries klaar maken. In dat geval zal er overlegd worden wanneer het u het beste uitkomt. Het verwerken kan al na 24 uur door koelen, maar een besterftijd van een of twee weken is ook mogelijk.

Is het dier helemaal voor uzelf? Prima! U wilt het in meerdere porties? Ook geen probleem! Wij houden soort bij soort en zetten desgewenst de bereidingswijze en –tijd op de soorten vlees. Erg handig als u het weer uit de diepvries haalt!

Extra service

Het laten invriezen van het vlees bij Slager Vogels.
Dit is een proces van een paar uur in onze shock vriezer die met veel vermogen het vlees op een goede snelle manier bevroren krijgt. De volgende dag kan het vlees ingevroren worden meegenomen.

SKAL-certificering

Dat houdt in, dat we biologisch gelabeld zijn. Door deze certificering kunnen biologische veehouders (in de meest brede zin) hun vlees opwaarderen door de dieren bij Slager Vogels te laten slachten en te laten verwerken tot een perfect eindproduct, dat in overleg met de
klant volledig naar eigen wens wordt geportioneerd, verpakt en geëtiketteerd volgens de strenge voorwaarden.
Ook produceren we met biologische kruiden hiervoor hamburgers, worsten enz.

 

Heeft u vragen? Belt u ons gerust op 0492-352023!

Heeft u een noodslachting dus alleen noodgevallen bel: 0614415338

 

Winkelwagen