Authentiek en ambachtelijk
Vlees van eigen bodem
Bij Slager Vogels ben je aan het juiste adres voor het slachten van eigen vee. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring en een E.E.G. Erkende slachterij en uit snijderij. We voldoen hiermee aan strenge regel en wetgeving om alles zorgvuldig en hygienisch te verwerken.
Ook hebben wij erkenning voor product bereidingen en product bewerkingen, zodat het vlees wat wij verwerken geborgd is voor verkoop aan huis en aan derden volgens onze vaste recepturen. Bij ons is vrijwel alles mogelijk voor verwerking. Ook hebben wij de apparatuur om alles na verwerking op maat vacuum te verpakken en te voorzien van een product etiket eventueel in uw eigen vormgeving en identiteit.
Slachten
En verwerking
Alle soorten runderen, waterbuffels, kalveren, schapen(lammeren), varkens, speenbiggen voor aan spit.
Dit zelfde geld voor het slachten en verwerken van Bio runderen, Bio Varkens, Bio kalveren, Bio waterbuffels, Bio Schapen.
Wij hebben een SKAL certificering hiervoor.
Na het
Slachten
Het karkas kan in zijn geheel weer worden opgehaald of bezorgd. Uiteraard kunnen wij de karkassen ook diepvries klaar maken. In dat geval zal er overlegd worden wanneer het u het beste uitkomt. Het verwerken kan al na 24 uur door koelen, maar een besterftijd van een of twee weken is ook mogelijk.
Is het dier helemaal voor uzelf? Prima! U wilt het in meerdere porties? Ook geen probleem! Wij houden soort bij soort en zetten desgewenst de bereidingswijze en –tijd op de soorten vlees. Erg handig als u het weer uit de diepvries haalt!
Noodslachting?
Noodgevallen
Maandag is onze vaste slachtdag. Plan uw slacht daarom ook graag tijdig in zodat we het kunnen inplannen.
De dieren worden tijdig bij ons aangeleverd zodat deze nog kunnen uitrusten van de reis die gemaakt is. Als je zelf geen vervoersmiddel hebt is dat geen probleem wij bieden u een eigen ophaal service.
Op de slacht dag verricht de dierenarts van de NVWA de levende keuring om 8 uur ’s ochtends. Na het slachten, op dezelfde dag, wordt er een tweede keuring gedaan door de KDS. Tijdens het slachten blijft de identificatie met een natuurlijke hechting aan het dier, zodat uw eigen dier altijd terug te vinden is. Als de uitslagen van de verschillende onderzoeken bij ons bekend zijn, zijn de karkassen vrijgegeven voor verdere verwerking.
Biologisch gelabeld
SKAL-certificering
Dat houdt in, dat we biologisch gelabeld zijn. Door deze certificering kunnen biologische veehouders (in de meest brede zin) hun vlees opwaarderen door de dieren bij Slager Vogels te laten slachten en te laten verwerken tot een perfect eindproduct, dat in overleg met de
klant volledig naar eigen wens wordt geportioneerd, verpakt en geëtiketteerd volgens de strenge voorwaarden.
Ook produceren we met biologische kruiden hiervoor hamburgers, worsten enz.
Extra
Service
Het laten invriezen van het vlees bij Slager Vogels.
Dit is een proces van een paar uur in onze shock vriezer die met veel vermogen het vlees op een goede snelle manier bevroren krijgt. De volgende dag kan het vlees ingevroren worden meegenomen.