Over ons

Een stukje geschiedenis

Na eerst 4 jaar het bedrijf in Gemert gerund te hebben zijn Gerard en Ria Vogels 4 oktober 1991 in Elsendorp begonnen. De passie voor het slagersvak kreeg op den duur ook vat op Gijs en nadat hij de nodige opleidingen had gevolgd en ervaring elders had opgedaan is hij in 2011 volledig thuis gaan werken.

Zijn afstudeerproject heeft Gijs meteen in de praktijk gebracht, een webshop voor het bekijken van het grote assortiment en het bestellen van het vlees. Wat het bedrijf nog steeds heel bijzonder en bijna uniek maakt is dat alles net als 25 jaar geleden nog onder 1 dak gebeurt: het slachten, uitbenen en het verwerken van het vlees voor verschillende doeleinden en producten. Alles volgens vaste receptuur en waar mogelijk met een Clear label. Zonder toevoegingen van diverse E nummers.

Vroeger was het meer gericht op 25 kg porties, maar nu alles panklaar en per gewenst gewicht en aantal vacuüm verpakt. Daarnaast zijn er steeds meer boerderijwinkels waar Slager Vogels vaak hun eigen vlees voor slacht en diepvries klaar maakt. En natuurlijk niet te vergeten de BBQ, een groot onderdeel van het bedrijf, compleet verzorgt met verschillende pakketten in vlees, vis, vegetarisch en de huisgemaakte salades en sauzen.

Wat maakt ons bijzonder?

Slagerij Vogels heeft het slachten/uitbenen en verdere productie in eigen beheer. Dat betekend dat wij een eigen gecertificeerde E.E.G. (Europese Economische Gemeenschap) slacht-/uitsnijruimte hebben waar wij wekelijks runderen, kalveren, varkens en lammeren slachten. Dit is voor eigen verkoop, webshop en catering, huisslachtingen voor boeren, boerderijwinkels met vlees verkoop, buurtsupers en diverse horeca klanten. Alles staat bij ons in het teken van de wensen van de klant en we proberen altijd een passende oplossing te zoeken in goed overleg met de klant. Wij hebben certificaten voor het verwerken van vleesbereidingen en vleesproducten om aan derden te mogen leveren. Hiervoor word er met regelmaat controle uitgevoerd met productcontroles door het laboratorium. 
Ook hebben wij in 2017 een SKAL certificering ontvangen voor het Biologisch slachten en verwerken voor de biologische veehouderij. Dat deze zijn eigen vlees als biologisch mogen verkopen.  

Huisslachtingen

Mocht u een dier willen slachten kunt u via de mail of telefonisch een afspraak maken met onze Chef slager hij zal u dier inplannen voor de slacht. U bespreekt met de slager wat u verder moet doen en wat u wilt dat gebeurt met de verdere verwerking van uw vlees. Hierin zijn verschillende mogelijkheden mogelijk. Informeer hierna bij de Chef slager. Denk hierbij aan gehakt/worst, hamburgers, biefstuk, rollade, reepjes, marinades enz. Wel of niet verpakt, vers of ingevroren. Als u vee bij ons wil laten slachten dan kunt u het zelf komen brengen maar, er is ook een mogelijkheid dat er in overleg het vee opgehaald wordt door ons.

Noodslachtingen

Noodslachtingen van als huisdier gehouden hoefdieren

Welke dieren mogen een noodslachting ondergaan?

De regels betreffende de noodslachting buiten het slachthuis zijn van toepassing op alle als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren (runderen, schapen, varkens.

Wanneer mag een noodslachting worden uitgevoerd?

Om tot een noodslachting buiten het slachthuis te kunnen overgaan, dient aan de volgende voorwaarden te zijn voldaan:

Het dier moet een ongeval hebben gehad. Een ongeval is een plotse, onvoorziene of onverwachte gebeurtenis die schade of letsel veroorzaakt bij het dier. Een ongeval vereist meestal onmiddellijke actie van degene die het dier onder zijn hoede heeft.

Het dier moet gezond zijn op het ogenblik van het ongeval. Het mag niet lijden aan of ervan verdacht worden te lijden aan een ziekte en het moet vrij zijn van geneesmiddelenresiduen (wachttijden dienen gerespecteerd te worden).

Het dier is om welzijnsredenen niet geschikt voor transport en kan/mag dus niet levend naar het slachthuis worden vervoerd. Bv.: een dier met één of meerdere gebroken ledematen, verlammingsverschijnselen, grote verwondingen, …

Alvorens het dier wordt geslacht, moet een dierenarts een antemortemkeuring (gezondheidskeuring) van het dier verrichten. Een dier dat niet levend is beoordeeld door een dierenarts is uitgesloten voor noodslachting.

Hoe gebeurt een slachting?

Het dier dient te worden gedood door verbloeding na te zijn bedwelmd. De maag en de darmen mogen bij noodslachting ter plaatse onder toezicht van de dierenarts worden verwijderd, evenwel zonder verdere uitslachting. Indien er tussen de slacht en de aankomst bij het slachthuis meer dan twee uur verstrijkt, moet het dier gekoeld worden, tenzij de weersomstandigheden een actieve koeling overbodig maken (omgevingstemperatuur van 4°C of lager).

Begeleidende documenten

De in nood geslachte dieren dienen bij hun transport naar het slachthuis vergezeld te gaan van een verklaring van de veehouder en een verklaring van de dierenarts:

In de verklaring van de veehouder moeten de identiteit van het dier, de toegediende geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik of andere behandelingen die het dier heeft ondergaan, de data van toediening of behandeling en wachttijden zijn vermeld.

In de verklaring van de dierenarts moeten het gunstige resultaat van de antemortemkeuring, de datum en het tijdstip van en de reden voor de noodslachting en de aard van de door de dierenarts op het dier toegepaste behandeling zijn vermeld.

Voor verdere informatie over de mogelijkheden of heeft u nog vragen kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken en anders via ons contactformulier.

Boerderijwinkel

Slager Vogels verwerkt ook vlees voor diverse boerderij winkels die hun eigen vee in de winkel verkopen. Wij maken naar wens de producten klaar voor deze winkels. Interesse om zelf vlees te gaan verkopen? Informeer vrijblijvend bij Slager Vogels naar wat de mogelijkheden hierin zijn. Graag tot ziens bij Slager Vogels.

 

VACATURES

– Ben jij nog op zoek voor de zomer maanden naar een bijbaantje en ben je in bezit van je rijbewijs? Ben je beschikbaar in de weekenden dan zijn wij nog op zoek naar jou. Als Bezorger! Wij zijn op zoek naar iemand die in de weekenden het bezorgen van de webshop en barbecue bestellingen kan verzorgen. Hoofdzakelijk inzetbaar op vrijdagmiddag, zaterdag, zondag en maandag. Wil je reageren op een van deze vacatures? Stuur dan een e-mail met je CV en je motivatie naar info@slagervogels.nl
Winkelwagen