Kalkoen Heel
€35,80
Een traditie met kerst de gehele gevulde kalkoen.
Bereiding Hele Kalkoen Nodig:
1 hele kalkoen
2 halve citroenen
1 kleine geschilde appel
1 kleine gepelde ui
1 kleine geschilde aardappel
zout en peper
100 gram boter
150 gram honing
250 ml kippenbouillon
Let op! Bestellingen van hele kalkoen moeten wij voor 18 december binnen hebben om deze op 23 of 24 december bij ons af te halen of te laten bezorgen.
Beschrijving
Een traditie met kerst de gehele gevulde kalkoen. Bereiding Hele Kalkoen Nodig: 1 hele kalkoen 2 halve citroenen 1 kleine geschilde appel 1 kleine gepelde ui 1 kleine geschilde aardappel zout en peper 100 gram boter 150 gram honing 250 ml kippenbouillon Let op bestellingen van hele kalkoen moeten wij voor 18 december binnen hebben om deze op 24 december bij ons af te halen of te laten bezorgen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de braadslee met de kalkoen er in en bak hem aan gedurende ongeveer 30 minuten. Bedruip de kalkoen regelmatig. Na de aanbakperiode verlaag je de temperatuur maar 175°C en bak en bedruip je nog minsten 30 minuten door. Je kunt eventueel kippenbouillon toevoegen om uitdrogen te voorkomen. Dek vervolgens de kalkoen af met aluminiumfolie en laat hem in de oven 1,5 tot 2 uur nagaren. De kalkoen is gaar wanneer de kerntemperatuur, gemeten in het dikste deel van de dij minimaal 85°C. bedraagt.We rekenen in de over een bereiding van 60 minuten per kg.
Verwijder de folie gedurende de laatste 15 minuten en bedruip de kalkoen een laatste keer. Haal de kalkoen uit de oven, dek af met een dubbel vel aluminiumfolie en laat rusten op een warme plaats gedurende 15 minuten alvorens te snijden. Serveren met wat je lekker vindt.
Extra informatie
Voedingswaarde | energie_kj=0, energie_kcal=214, vetten=9, vetten_verzadigd=0, koolhydraten=0, suikers=0, vezels=0, eiwitten=19, zout=0 |
---|
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.