Schenkel met been

5,91

Artikelnummer: 111 Categorie:

Beschrijving

Voor een heerlijke Bouillon te maken: Bereidingswijze Zet een pan met 3 liter water en het vlees op en breng het voorzichtig aan de kook. Maak intussen de groente schoon. Schep het schuim van het water af tot zich geen schuim meer ontwikkelt Zet het vuur zachter, zodat het water niet meer kookt. Voeg de groenten en kruiden toe, behalve het zout. Laat de bouillon 6 uur trekken op een laag vuur. Het water mag absoluut niet meer koken, anders slaat hij blind. Dat wil zeggen dat de soep troebel en ondoorzichtig wordt. Nu moet de bouillon gepasseerd worden. U kunt een fijne zeef of kaasdoek gebruiken. Ook een koffiefilter werkt goed om de bouillon helder te maken. U schept de soep over in een andere pan via de zeef, het kaasdoek of het koffiefilter. Alle restanten groenten en vlees zouden achter moeten blijven in de zeef, zodat u een heldere bouillon heeft. Breng de bouillon op smaak met zout. Deze schenkels zagen we van bovenpoten van onze luxe Vleesrunderen uit de Peel die bij ons van slacht, besterven tot en met de portionering in eigen hand hebben. Dat maakt dit vlees uniek in smaak en staat in een duurzaam proces.

Zet het vlees in voldoende koud water op het fornuis.Laat dit aan de kook komen, schuim het af en laat het daarna 6 uur op laag vuur trekken.

Allergenen: selderij

Extra informatie

Ingrediënten

Tip:, trek, wortel, prei, ui, knolselderij, en, kruiden, naar, keuze, mee., Het, geheel, moet, onder, het, kookpunt, blijven, 80, graden.

Allergenen

selderij

Voedingswaarde

energie_kj=0, energie_kcal=0, vetten=0, vetten_verzadigd=0, koolhydraten=0, suikers=0, vezels=0, eiwitten=0, zout=0

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schenkel met been” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…