rosbief rollade

17,40

Beschrijving

Heerlijk magere runder rollade van een mooi en mals stuk Rosbief van onze Belgisch blauwe runderen van de Bunthorst. Dit stuk word al voor u voor gekruid. Bakken Haal de runderrollade ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verhit de braadpan en smelt de bakboter of verhit de olie. Bak de rollade aan alle zijde bruin op hoog vuur. Als alle zijde bruin zijn voeg je vocht toe zoals bouillon, water of wijn en laat je het vlees op laag vuur 35 á 45 minuten garen met de deksel op de pan. Draai de rollade regelmatig om. Bedek de rollade met aluminiumfolie en laat de rollade 10 minuten rusten. Braden Haal de runderrollade ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg twee klontjes boter in de braadslee en zet de braadslee in de oven. Berekenen de bereidingstijd van de rollade door deze formules. Rood = 2 x de hoogte in cm + 5 minuten. Rose= 4 x de hoogte in cm + 5 minuten. Gaar = 7 x de hoogte in cm + 15 minuten. Het getal wat uit de formule komt is het aantal minuten dat de rollade in de oven moet. Breng de runderrollade op smaak doormiddel van zout en peper. (bij gekruide rollade is dit niet meer nodig!) Leg de runderrollade in de braadslee en giet met een lepel met een lange steel de gesmolten boter over het vlees. Herhaal dit elke 10 á 15 minuten. Draai de thermostaat voor het braden van rood vlees na 15 á 20 minuten naar 160 á 180 °C. Voor rose vlees na 15 á 20 minuten naar 180 á 200°C. Voor vlees dat gaar moet worden na 25 á 30 minuten naar 180 á 200 °C. Bedek de rollade met aluminiumfolie en laat hem nog 10 minuten rusten. Bewaaradvies Koelkast Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Diepvries Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

Dit stuk word al voor u voor gekruid.
Het stuk haalt u 1,5 uur voor bereiding alvast uit de koelkast en leg het in de vacuumzak op de aanrecht. U dient het stuk aan te braden in de pan en met de bijgeleverde thermometer door te garen tot ongeveer 50/55 graden kern temperatuur.

Extra informatie

Ingrediënten

Zout, specerijen.

Voedingswaarde

energie_kj=0, energie_kcal=0, vetten=0, vetten_verzadigd=0, koolhydraten=0, suikers=0, vezels=0, eiwitten=0, zout=0

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “rosbief rollade” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *