Pepersteak
€2,69
Pepersteaks zijn favoriet onder de steak liefhebbers. Pepersteaks, het woord zegt het eigenlijk al: overheerlijke steaks met een unieke pepersmaak. De steak is zoals wij hier zelf zouden zeggen, het lekkerst wanneer deze medium rare heeft bereikt. Daarnaast gebruiken wij voor deze steaks het geheime 40 jaar oude peper mix (slagers) recept. Dit recept komt samen met de steak uitsteakend tot zijn recht.
Bereidingswijze Pepersteaks.
Zoals we hierboven al aangegeven hebben heb je natuurlijk het meest fijne resultaat met een medium rare steak. Bak de steak aan beide kanten tot deze medium rare heeft bereikt. Maar wanneer je houdt van experimenteren is het ook interessant om voor rare te gaan.
Beschrijving
Pepersteaks zijn favoriet onder de steak liefhebbers. Pepersteaks, het woord zegt het eigenlijk al: overheerlijke steaks met een unieke pepersmaak. De steak is zoals wij hier zelf zouden zeggen, het lekkerst wanneer deze medium rare heeft bereikt. Daarnaast gebruiken wij voor deze steaks het geheime 40 jaar oude peper mix (slagers) recept. Dit recept komt samen met de steak uitsteakend tot zijn recht.
Bereidingswijze Pepersteaks.
Zoals we hierboven al aangegeven hebben heb je natuurlijk het meest fijne resultaat met een medium rare steak. Bak de steak aan beide kanten tot deze medium rare heeft bereikt. Maar wanneer je houdt van experimenteren is het ook interessant om voor rare te gaan.
Volg deze tips voor het bereiden van een super malse pepersteak:
- Neem de steaks een half uur van tevoren uit de koeling totdat ze op kamertemperatuur zijn.
- Verhit olie in een pan en bak de steaks rondom in 1 minuut bruin.
- Draai het vuur lager en bak aan beide kanten ca. 3.5 – 4 minuut voor een mooi medium rose gebakken steak van 4 cm hoog.
- Meet voor het bakken de hoogte van de steak. Per cm moet de steak ca. 1 minuut bakken als u een rosé gebakken steak wilt.
- Neem ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Laat de pepersteaks ongeveer 5 minuten rusten.
- Maak een feestelijke saus met het braadvet, kijk verder bij de beschrijving van de pepersteak.
Tip voor een romige saus bij de pepersteaks:
- Blus het bakvet af met 5 eetlepels cognac of rode wijn (optioneel)
- Voeg 100-125 ml runderfond toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en voeg al roerend kleine stukjes koude boter toe, ongeveer 40 gram.
- Breng de saus verder op smaak met zout en peper.
Bakken 3-4 minuten
Grillen 3-4 minuten
Extra informatie
Ingrediënten | rundvlees, 93%, kruidenolie, 2%, [raapzaadolie, zeezout, specerij, (paprika, specerij), dextrose, kruiden, (peterselie, kruiden), raapzaadolie, aroma, (mais, raapzaad), specerijextract, suiker, antioxidant:, E307], marinade, [koolzaadolie, kruidenextract], kruiden, [peper, zout, paprika, ui, piment, knoflook] |
---|---|
Voedingswaarde | energie_kj=594.88, energie_kcal=142.31, vetten=6.60, vetten_verzadigd=1.42, koolhydraten=0.77, suikers=0.70, vezels=0.00, eiwitten=19.92, zout=1.49 |
Andere suggesties…
-
- Rundvlees uit de peel
biefreepjes gemarineerd
- €7,05
- + Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
-
- Rundvlees uit de peel, Steaks & roast
Biefstuk
- €3,88
- + Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
-
- Rundvlees uit de peel, Steaks & roast, Vers vlees specialiteiten en rollades Kerst
Kogel Biefstuk
- €4,74
- + Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Gerelateerde producten
-
- Rundvlees uit de peel
Runderpoulet
- €6,15
- + Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
-
- Rundvlees uit de peel, Vers vlees specialiteiten en rollades Kerst
Biefstuk van de Haas
- €9,38
- + Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.