Biefstuk

3,88

Gewone Biefstuk ook wel Hollandse biefstuk benoemd

Dit is na de Haas bief en de Kogel nog steeds hele malse biefstuk die u kort dient te bakken. Deze heerlijk malse Biefstuk snijden we van onze luxe vleesrunderen uit de Peel die bij ons van slacht, besterven tot en met de portionering in eigen hand hebben. Dat maakt dit vlees uniek in smaak en staat in een duurzaam proces. Smaakidee: Bak met u biefstuk mee een takje tijm en 1 teen knoflook. Na dat u het biefstuk 5 min heeft laten rusten strooit u verse zwarte peper en zee zout na smaak over u biefstuk.

VLEES VAN VASTE EN GOEDE VERTROUWDE HERKOMST

Online vlees bestellen bij een van de beste zelf slachtende slagers van Nederland? Al ons vlees komt van vee wat wij aankopen als het door onze vaste mesters is af gemest zoals wij het graag wensen. Wij kopen van bekende boeren die wij regelmatig bezoeken. Met een mooie intra musculaire vetbedekking van malse vrouwelijke runderen. Onze dieren hebben een goed leven gehad in alle rust en ruimte. De runderen en varkens worden elke maandag in onze slachterij geslacht met respect voor het dierenwelzijn. Daarna laten wij de runder karkassen 10 dagen in onze koelcel besterven voor een heerlijke malse smaak ontwikkeling. En dat proef je! Bestel onze pure producten en vlees van eigen vee nu in onze webshop.

Artikelnummer: 103 Categorieën: ,

Beschrijving

Gewone Biefstuk

Dit is na de Haas bief en de Kogel nog steeds hele malse biefstuk die u kort dient te bakken. Deze heerlijk malse Biefstuk snijden we van onze luxe vleesrunderen uit de Peel die bij ons van slacht, besterven tot en met de portionering in eigen hand hebben. Dat maakt dit vlees uniek in smaak en staat in een duurzaam proces. Smaakidee: Bak met u biefstuk mee een takje tijm en 1 teen knoflook. Na dat u het biefstuk 5 min heeft laten rusten strooit u verse zwarte peper en zee zout na smaak over u biefstuk.

VLEES VAN VASTE EN GOEDE VERTROUWDE HERKOMST

Online vlees bestellen bij een van de beste zelf slachtende slagers van Nederland? Al ons vlees komt van vee wat wij aankopen als het door onze vaste mesters is af gemest zoals wij het graag wensen. Wij kopen van bekende boeren die wij regelmatig bezoeken. Met een mooie intra musculaire vetbedekking van malse vrouwelijke runderen. Onze dieren hebben een goed leven gehad in alle rust en ruimte. De runderen en varkens worden elke maandag in onze slachterij geslacht met respect voor het dierenwelzijn. Daarna laten wij de runder karkassen 10 dagen in onze koelcel besterven voor een heerlijke malse smaak ontwikkeling. En dat proef je! Bestel onze pure producten en vlees van eigen vee nu in onze webshop.

Het bakken van een biefstuk is eigenlijk helemaal niet moeilijk maar toch horen wij dat het nog vaak mis gaat in de keuken. In deze stap voor stap instructie proberen wij jou te helpen om de kogelbiefstuk te bereiden. De garing van de kogelbiefstuk is afhankelijk van wat jij lekker vindt. Voor medium-rare bak je de biefstuk tot een kerntemperatuur van 56 graden en voor medium tot een temperatuur van 60 graden. Tijdens het rusten stijgt de kerntemperatuur nog iets. Je kunt natuurlijk ook een vinger in het vlees drukken om te bepalen hoe gaar het vlees is. Hoe vaker je dit doet hoe meer gevoel je hiervoor krijgt.

In dit recept hebben wij tijdens de bereiding verse kruiden toegevoegd maar dit hoeft natuurlijk niet. Peper voeg je eigenlijk nooit toe voor het bakken maar pas achteraf gezien peper bitter wordt bij een te hoge temperatuur.

Biefstuk bakken in de pan

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat het vlees langzaam ontdooien. Onze Biefstuk is verpakt per 2 dus je kunt er ook voor kiezen om alleen de hoeveelheid eruit te halen wat nodig is.
  2. Controleer een uur voor de bereiding ongeveer of het vlees helemaal ontdooit is en anders haal je het uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Wanneer het vlees helemaal ontdooit is doe je dit een half uur voor de bereiding.
  3. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Hierdoor krijg je een beter resultaat tijdens het bakken.
  4. Breng de kogelbiefstuk op smaak met zout een half uur voor de bereiding. Dit zorgt ervoor dat weefsel wordt afgebroken in het vlees en zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt.
  5. Verhit olie in een pan die tegen hoge hitte kan en bak beide zijden op hoog voor tot er een mooie korst ontstaat. Dit duurt ongeveer 1 minuten per zijde.
  6. Smelt een klont ongezouten roomboter in de pan en voeg eventueel verse kruiden toe zoals tijm en rozemarijn en knoflook.
  7. Bak de kogelbiefstuk verder op laag vuur en keer om de 30 seconden ongeveer en schep het vet over het vlees tot deze gebakken is naar de gewenste garing. Wij adviseren medium of medium-rare.
  8. Haal het vlees uit de pan en dek losjes af met aluminiumfolie voor ongeveer 5 minuten. Hierdoor komt het vlees tot rust en kunnen de sappen zich weer verdelen in het vlees. Let wel op dat de temperatuur in het vlees hierdoor nog ongeveer 2 tot 4 graden stijgt. Houd hier rekening  mee tijdens het bakken van de kogelbiefstuk.
  9. Serveer de kogelbiefstuk met een lekkere saus zoals bijvoorbeeld een pepersaus met gebakken champignons.

Laat pan goed warm worden met bakvloeistof. Bak 2x 2 tot 4 minuten bruin, laat hierna rusten onder aluminium folie. Kern temperatuur medium: 55 graden

Extra informatie

Voedingswaarde

energie_kj=455, energie_kcal=109, vetten=8.1, vetten_verzadigd=3.5, koolhydraten=0, suikers=0, vezels=0, eiwitten=22.9, zout=0

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biefstuk” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…