Bavette stuk

19,25

Artikelnummer: 130 Categorieën: ,

Beschrijving

De bavette is de dikke rand vlees die in de flank (vang) van de koe zit. Het heeft een lange en grove draad. Vroeger sneden de slagers het vlees vaak door de doorregen runderlappen of gebruikten het voor poulet of gehakt, maar bij de echte voor het vlees gefokte runderen is de bavette botermals en wordt het gebruikt in de lekkerste gerechten. Het vlees moet schuin op de draad gesneden worden. In Amerika wordt de ‘vinkelap’ eveneens afkomstig uit de vang nogal eens aangezien voor een bavette. Ten onrechte van dat vlees is de draad veel fijner en het vereist dus een andere bereidingswijze.

Laat pan goed warm worden met bakvloeistof. Bak 2x 2 tot 4 minuten bruin, laat hierna rusten onder aluminium folie. Kern temperatuur medium: 55 graden

Extra informatie

Voedingswaarde

energie_kj=0, energie_kcal=0, vetten=0, vetten_verzadigd=0, koolhydraten=0, suikers=0, vezels=0, eiwitten=0, zout=0

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bavette stuk” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *