Speklap met zwoerd
€1,63
Beschrijving
De speklap met zwoerd is afkomstig van het buikspek van een varken, welke tot de magerste speksoort behoort. Het zwoerd is de buitenste laag die aan de varkensbuik zit en is in feite de huid van het varken. We laten het zwoerd bewust zitten, omdat het vet tijdens het bakken in de buik trekt. Hierdoor krijgt de buik een nog betere smaak. Krokant uitgebakken geeft het zwoerd een extra lekkere smaak aan het vlees. Speklappen zijn zowel met als zonder zwoerd te verkrijgen
Laat het vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Bestrijk de speklappen aan beide kanten met mosterd.
Extra informatie
Ingrediënten | Verhit, de, boter, in, een, Koekenpan, en, wacht, tot, een, deel, van, het, schuim, is, weggetrokken., Laat, het, vlees, dichtschroeien, en, bestrooi, met, zout, en, peper., Bak, de, speklappen, -, op, een, matig, hoog, vuur, zonder, deksel, -, ca., 10, minuten, aan, elke, kant, tot, het, vlees, bruin, en, krokant, is. |
---|---|
Voedingswaarde | energie_kj=0, energie_kcal=0, vetten=0, vetten_verzadigd=0, koolhydraten=0, suikers=0, vezels=0, eiwitten=0, zout=0 |
Andere suggesties…
-
- Elsendorps beter leven varkensvlees
Speklap zonder zwoerd
- €1,69
- + Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.